Blog és pénz
-

Egyre több azoknak a hirdetéseknek a száma, amelyek a pénzkereset egyik legjobb lehetőségének az internetet tartják a könnyű és egyszerűsége miatt. Egyenesen azt állítják, hogy soha nem volt ilyen könnyű vállalkozást indítani, mint ma.
-
Ez valóban igaz, de vajon pénzt keresni is ilyen egyszerű az interneten?
Mert jövedelem nélkül egy vállalkozás semmit nem ér, sőt annak fenntartása komoly anyagi terhet jelent. És ha figyelmesen végig olvassa az ember azokat a weboldalakat, amelyek egy ilyen megoldást kínálnak, mindig kiderül, hogy ott sem fenékig tejfel az élet. A pénzért ezen a területen is komolyan meg kell dolgozni-
Sok minden van a kínálatban. Van ahol több-kevesebb összeget fizetni kell, mielőtt az jövedelmezne. Van ahol csak népszerűsíteni kell egy terméket és az üzletet, máshol csak vásárolni és népszerűsíteni kell, megint máshol csak tovább ajánlani.
-
Elég bőséges a kínálat, de egyre gyakrabban lehet olvasni a blogolással való pénzkereset kiváló lehetőségéről is. Közülük a többség azt állítja, hogy a legegyszerűbben, legkönnyebben, és ami nem utolsó szempont, befektetés nélkül, ezért rizikómentesen lehet komoly jövedelemre szert tenni blog írással.
De akad olyan is, aki ennek az ellenkezőjét állítja.
-
Mindenek előtt nézzünk egyet ez utóbbiból Tóth Benedek nyomán:
-
„Sokan abban a tévképzetben élnek, hogy blogokkal és sima reklámozással pénzt lehet keresni.

Hát nincs igazuk. Kizártnak tartom, hogy itthon ez lehetséges legyen.
Miért nem? Egyszerűen, mert Magyarország egy “kis” közösség.

Ha valami angol nyelven bevált modellt akarunk átvenni a számokat osszuk le kb. ezerrel. Ez a látogatottság mellett a bevételekre is vonatkozik.
Egy hazai blog önmagában sosem fog ilyen módon pénzt keresni.”

-
llítja Tóth Benedek a hazai blogolás lehetőségeiről, és részletesen kifejti, miért nem lehet számottevő összegeket keresni blogok írásával.
A legnyomósabb érv, amit állításának alátámasztására felhoz, hogy a magyar nyelvet beszélők száma olyan kicsi, hogy matematikailag lehetetlen olyan számú kattintást elérni a blogokon futó AdSense hirdetésekre, ami jelentős jövedelmet generálna.
-
Lehet, hogy igaza van? Vagy inkább próbálkozzunk mégis, hátha kialakul valami?
Ha nem is szigorúan a „receptek” alapján, de mint követendő, kiinduló pont talán jelenthet megoldást egy otthoni keresetre?
-
Ez a negatív véglet, de nézzük a másik végletet a pozitív állítások közül! Mivel ez utóbbiak uralják a hirdetések nagy százalékát, talán mégis érdemes alaposabban átgondolni az ő általuk előadottakat, és nézzünk egyet közülük is:
-„A Google AdSense az egyik legnagyobb piacnak bevételeiből adhat számodra is részesedést.
Az online hirdetési költségek minden képzeletet felülmúlnak.
A jó hír, hogy ebből a robbanás szerűen növekvő összegből most te is kiveheted a részed.
A Google AdSense program már sokaknak bebizonyította, hogy valóban képes arra, hogy akár anyagi függetlenséget is biztosítson a használói számára.

-De mi is tulajdonképpen az az AdSense program?
-Az AdSense program lehetőséget ad arra, hogy honlapodon hirdetéseket jeleníts meg, és ezekből a hirdetésekből bevételre tegyél szert.”
-
-állítja Hardi Sándor a Nagy AdSense tanulmány szerzője.
-Ha azt mondom, erre a lehetőségre maga a Google is felhív és biztat minden honlap, vagy blog tulajdonost,-attól függetlenül, hogy hol él- hogy az oldalán elhelyezett hirdetésekkel kereshet pénzt. Akkor talán mégis van ebben valami lehetőség még annak ellenére is, hogy kicsi az olvasótábor Magyarországon.